Imatge per Casa Empúries

Casa Empúries

La Casa “Empúries” és un projecte amb l’objectiu principal de facilitar l’accés al lleure normalitzat i integrador d’aquelles persones ateses als centres i serveis de la Fundació que tenen majors dificultats ja sigui per raons socials o econòmiques.

El Patronat i la Direcció General de la Fundació van impulsar el projecte social de la Casa “Empúries” amb l’objectiu principal de facilitar l’accés al lleure normalitzat i integrador d’aquelles persones ateses als centres i serveis de la Fundació que tenen majors dificultats ja sigui per raons socials o econòmiques. Es tracta d’un projecte social institucional que dóna suport a les pròpies activitats de la institució i que té present les dificultats que algunes famílies presenten per oferir un lleure integrador i de qualitat als seus familiars amb discapacitat intel·lectual. Per aquest motiu, aquest projecte es realitza amb professionals de la Fundació, que coneixen cadascuna de les persones ateses. Aquest fet, garanteix que la persona que participa en una estada a la Casa “Empúries” pugui rebre una atenció personalitzada en base a les seves característiques i necessitats.

La Casa “Empúries” de l’FVO, posada en funcionament al febrer de 2015, té com objectiu que les persones ateses puguin disposar d’un servei de lleure normalitzat i integrador. Té una capacitat de 12 persones acompanyades de fins a 6 professionals. És doncs, una casa per a les persones ateses als diversos serveis de l’entitat, però especialment pensada per a aquelles persones que per diferents motius econòmics o socials tenen dificultats per a gaudir d’un temps d’oci integrador fora del seu entorn quotidià.

La casa consta de cinc habitacions dobles, dues habitacions individuals i tres banys totalment adaptats per a les persones ateses. A més, disposa d’un espai de treball per als professionals equipat amb tres habitacions dobles més i un altre bany.
Com a zones comuns té una gran cuina oberta amb una illa que facilita el servei així com un menjador i sala d’estar, tot en una gran sala. Des de la sala d’estar s’accedeix a una segona planta on trobem una sala amb ordinadors i equipada amb material d’oficina i jocs de taula. També es disposa d’una petita bugaderia a la casa. Finalment a la zona exterior trobem una gran extensió de jardí amb dues piscines i un ampli pàrquing.