Edifici de Rehabilitació Funcional

 

 

L’Edifici de Rehabilitació Funcional sorgeix amb la finalitat d’ampliar els serveis actuals de l’FVO pel que fa a un àmbit social, comunicatiu i de lleure. Millorant la qualitat de vida de les persones ateses, integrant l’exercici dins la rutina setmanal, adaptant-la al llarg de la seva vida adulta i fent accessible els recursos necessaris per portar-ho a terme.

L’exercici físic és beneficiós tant a nivell físic com emocional:

  • A nivell emocional ajuda a disminuir l’ansietat i la irritabilitat, a afavorir les interaccions amb els companys, millora l’autoestima al veure’s capaç de desenvolupar una nova activitat i augmenta la sensació de benestar general.
  • A nivell físic ajuda a mantenir les funcions motrius en estat òptim prevenint les afeccions pròpies del sedentarisme i retardant així l’envelliment del cos. També té grans beneficis a nivell cardiovascular millorant la circulació sanguínia, l’oxigenació de tot el cos i millorant la resistència a l’esforç.

Un nou recurs per tal d’excel·lir en la tasca de l’equip de professionals i permetre millorar la qualitat de vida de les persones amb disCapacitat ateses als centres i serveis de la Fundació a través d’activitats aquàtiques i terapèutiques basades en l’estimulació sensorial, la psicomotricitat, fisioteràpia etc. complementant la seva assistència en horari d’atenció diürna.

  

Instal·lacions

Disposa d’una zona d’aigües, amb dues piscines una de 25m i una de 8m climatitzada; i una zona seca amb una gran sala polivalent per a realitzar activitats de d’estimulació sensorial, fisioteràpia, rehabilitació i psicomotricitat.

 

 

Història

Les obres s’inicien l’any 2018 als terrenys propietat de la Fundació situats a La Roca del Vallès, després d’una festa on tots i totes van poder participar de la col·locació de la primera pedra. Acabades les obres, el centre es posa en funcionament al juliol de 2019 i a la Festa de la Gran Família de la Fundació de la tardor del mateix d’any es realitza una jornada de portes oberts i una mostra fotogràfica per compartir com s’aprofita el nou recurs a nivell terapèutic.