Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Les entitats de la disCapacitat intel·lectual del Vallès Oriental expliquen la seva proposta de canvi de model a En Comú Podem
16 de setembre de 2021
Dijous 16 de setembre, la diputada al Parlament de Catalunya Jéssica González s’ha reunit amb els representants de les entitats que conformen el grup de treball per tal de conèixer de prop la proposta de nou model d’atenció a les persones amb disCapacitat
Les entitats que treballen donant serveis a persones amb disCapacitat intel·lectual al Vallès Oriental s’han reunit avui amb la diputada al Parlament de Catalunya del grup En Comú Podem per presentar-li la proposta de nou model d’atenció a les persones amb disCapacitat que proposen. A la trobada li han presentat com el nou model parteix de la necessitat d’adaptar els serveis actuals i futurs a les necessitats del cicle vital de qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual de la comarca, optimitzant recursos, fent aflorar aquells casos que són invisibles i que tard o aviat precisaran d’algun recurs i resolent l’actual manca de recursos que deixa moltes persones sense opcions d’accedir a serveis per desenvolupar els seus projectes de vida.
Les entitats estem molt agraïdes a la diputada Jéssica González pel seu interès, arran d’haver vist als mitjans de comunicació la creació d’aquest grup d’entitats, en conèixer en detall la proposta d’aquest nou model d’atenció a les persones amb disCapacitat que proposem. Convidem a la resta de grups parlamentaris a trobar-se amb nosaltres per continuar avançant cap a un model que s’ajusti a les necessitats reals i projectes de vida de les persones amb disCapacitat de la comarca.
Actualment, el grup d’entitats està treballant en un estudi de població, eina essencial per ordenar els serveis del territori. Ja que és indispensable disposar d’una informació el més realista possible de les necessitats de la comarca en el termini de 5-6 anys, ubicant totes les persones que en aquests moments estan a casa.
Aquest estudi ha de servir per desenvolupar un dels objectius de futur d’aquest grup d’entitats: la creació d’un servei d’orientació en format de finestreta única, que atengui les persones que acaben la seva etapa escolar i les seves famílies.
Recordem que el grup de treball agrupa Afadis Baix Montseny, Apadis, Apindep Ronçana, la Fundació Acció Baix Montseny, la Fundació Vallès Oriental (FVO), l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet, el centre d’educació especial Montserrat Montero, Grupdem, i Viver de Bell-lloc.
Les entitats han sol·licitat ser rebudes per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; per comentar la situació actual i adherir-se a una prova pilot per flexibilitzar l’atenció a les persones amb disCapacitat intel·lectual.