La Fundació i Viver de Bell-lloc s’incorporen a APASOMI empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Terrassa

El passat dijous 29 de juliol de 2021 el Sr. Francesc Llonch, director general de Càritas va signar una ampliació de capital de l’empresa d’inserció APASOMI a partir de la qual Càritas Diocesana de Terrassa en deixa de ser l’únic soci, per a compartir el capital social amb la Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació Vallès Oriental.

La participació de les dues fundacions marca una nova etapa del projecte que permetrà a APASOMI potenciar els recursos per a l’acompanyament a la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social comptant amb el suport del coneixement dels professionals especialistes en l’àmbit de l’atenció a la persona amb disCapacitat. També permetrà ampliar la xarxa empresarial gràcies a les sinèrgies i col·laboracions compartides amb dues entitats molt arrelades al Vallès Oriental. D’aquesta manera, amb APASOMI s’oferirà una millor resposta a les necessitats d’inserció al món laboral dels col·lectius en situació de vulnerabilitat a ambdós vallesos.

APASOMI

El 22 de maig de 2015 Càritas presentava l’empresa d’inserció APASOMI SLU, una empresa creada per a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, creant llocs de treball en el Vallès Occidental i Oriental, territori del Bisbat de Terrassa.

Any rere any, APASOMI ha acompanyat més de cinquanta persones fent-los protagonistes de les seves pròpies vides, empoderant-les amb un contracte d’inserció mentre vetlla perquè adquireixin nous coneixements i habilitats personals que els permetin obrir el seu ventall de possibilitats professionals. La plantilla actual d’APASOMI és de 21 persones que desenvolupen la seva activitat laboral en el camp dels manipulats industrials, els serveis de neteja, jardineria, transport i petits arranjaments, així com la distribució de paqueteria.

Càritas Diocesana de Terrassa

Càritas forma part de l’acció social de l’Església i té com a missió acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa i necessitat perquè siguin protagonistes del seu propi alliberament, des del compromís de la comunitat cristiana. Inclou l’acció social, la sensibilització de la societat i la denúncia de les situacions d’injustícia social.

Fundació Viver de Bell-lloc

Amb base a Cardedeu, aquest grup d’entitats treballa des del 1982 per promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever, desenvolupant i participant en projectes empresarials i socials sostenibles, des dels valors de solidaritat, compromís i professionalitat.

Viver de Bell-lloc acompanya projectes de vida posant la persona al centre i oferint tots els recursos per al seu desenvolupament personal i professional, apostant per potenciar l’autonomia de les persones amb serveis d’orientació, formació, ocupació, habitatge i lleure, promovent la coordinació i sensibilització amb el territori d’actuació.

Fundació Privada Vallès Oriental

La Fundació Vallès Oriental, al servei de la persona amb disCapacitat intel·lectual, és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat potenciar la qualitat de vida i la defensa dels drets de les persones amb disCapacitat i les seves famílies. Està situada a la Roca del Vallès, molt a prop de Granollers.

Va néixer a l’any 1965, quan un grup de pares i mares preocupats pel futur dels seus fills i filles van unir les seves forces per lluitar pels drets i aconseguir els serveis i atencions que els seus fills i filles necessitaven. Aquest esperit de lluita i esforç encara caracteritza la Fundació a dia d’avui.

A l’actualitat, l’activitat se centra bàsicament en dues àrees: l’àrea d’atenció diürna, amb el Centre Ocupacional, el Centre Especial de Treball, el Centre d’Atenció Especialitzada i el Centre de Rehabilitació Funcional; i l’àrea d’acolliment residencial, amb la Residència, el Servei d’Habitatge i la Casa Empúries. Tots aquests centres i serveis, tenen per objectiu atendre les diferents necessitats que van apareixent a llarg de la vida en l’etapa adulta de la persona i fomentant al mateix temps la inclusió social i l’autonomia personal.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *