Imatge per

La Fundació inicia les obres de la segona llar-residència del complex situat a la ciutat de Granollers

23 de juny de 2016

La Fundació Privada Vallès Oriental va organitzar, el dissabte 18 de juny, l’acte informal d’inici de les obres de la segona llar residència del complex situat a la ciutat de Granollers, just davant d’on actualment està situada la Llar-residència “El Cinquantenari”, al carrer Sant Antoni amb el carrer de la Sardana. L’acte informal, on hi van assistir persones ateses als serveis i centres de la Fundació, professionals i membres del Patronat i Consell Consultiu, va ser presidit pel President del Patronat, el Sr. Esteve Marqués, el qual va comentar que “aquest senzill acte significa l’inici de les obres d’una nova llar, una nova casa per a les persones amb discapacitat intel·lectual que la necessitin” i va demanar als familiars que encara poden dubtar a fer aquest pas que “hi pensin, que demanin l’opinió de qualsevol de les persones ateses al Servei d’Habitatge de la Fundació i comprovaran que estan molt contents ja que és un dels millors llocs per a promoure la felicitat dels nostres fills i filles”.

Inici obres

La Fundació, al servei de la persona amb discapacitat intel·lectual, ha definit en el seu Pla Estratègic per al període 2013-2016 l’objectiu de treballar per a l’ampliació de serveis i recursos propis en l’àmbit de l’acolliment residencial amb el fi de vetllar pel futur de les persones que s’atenen als serveis i centres de la Fundació. És per aquest motiu que a la reunió del 17 de desembre de 2015, el Patronat de la Fundació va aprovar el projecte de construcció de la segona fase del complex de llar residència a la ciutat de Granollers que dotarà a la Fundació de 22 places de llar residència noves. El complex estarà format per la llar que avui mateix inicia les obres de construcció i la llar residència “El Cinquantenari” amb un total de 46 places de llar al Servei d’Habitatge de l’entitat. Al respecte, el Sr. Marqués va exposar que el Patronat i la Direcció General “estan molts satisfets ja que la Fundació tanca un dels objectius més ambiciosos definits al Pla Estratègic per aquests darrers quatre anys que consistia en ampliar el Servei d’Habitatge per a les persones ateses als serveis diürns de l’entitat” recordant que “el projecte de construcció del Centre de Rehabilitació Funcional als terrenys propietat de la Fundació al municipi de La Roca del Vallès també tancarà un altre dels objectius ambiciosos de l’entitat per aquest darrers quatre anys”. “Esperem i desitgem que no sigui la darrera llar de la Fundació, ja que ens cal continuar sumant esforços per acomplir els desitjos i les necessitats de les persones ateses i de les seves famílies” va concloure el Sr. Marqués.

IMG_2274

Representants del Patronat a l’acte d’inici de les obres

 

 

El Servei d’Habitatge de l’FVO

El Servei d’Habitatge és una resposta eficaç per a les persones ateses als diferents serveis de l’àrea d’atenció diürna de l’FVO davant de la necessitat, personal o familiar, de viure en una Llar diferenciada a la del domicili familiar.

En aquests moments el Servei està format per habitatges diferenciats en funció al moment evolutiu de les persones, les seves necessitats i intensitats de suport i les seves preferències. Els habitatge estan integrats a l’entorn comunitari contribueixen a què els seus usuaris tinguin més facilitats en accedir i utilitzar els serveis de la comunitat potenciant, així, la seva normalització i inclusió social. El servei funciona el 365 dies de l’any, de 17h a 9h del mati els dies laborables i els festius, els caps de setmana i períodes de vacances resta obert les 24 hores del dia.

La darrera de les llars, la llar residència “El Cinquantenari”, un cop concertades les seves places amb el Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies, ha entrat en funcionament aquest gener de 2016, amb l’entrada dels seus primers 12 residents. Un cop renovat el contracte del concert de la llar incorporant les 12 places restants –ja que recordem que la llar té una capacitat registral de 24 residents- aquest mes de juny, entraran a conviure-hi les 12 següents persones ateses.

Actualment, l’FVO compta amb 5 llar-residència que es troben a:

  • Llar-residència “Vallès” (Granollers): 8 persones ateses
  • Llar-residència “Font Verda” (Granollers): 24 persones ateses
  • Llar-residència “Jaume Gregori” (Granollers): 10 persones ateses
  • Llar-residència “El Cinquantenari” (Granollers): 24 persones ateses
  • Llar-residència “Jaume Anfruns i Janer” (Santa Eulàlia de Ronçana): 22 persones ateses