La Fundació Privada Vallès Oriental (FVO) presenta el llibre commemoratiu i el vídeo de la celebració dels 50 anys del seu naixement històric

La Fundació Privada Vallès Oriental, al servei de la persona amb discapacitat intel·lectual, va celebrar el passat dissabte 7 de maig a l’Auditori del Centre Cultural de La Roca del Vallès, l’acte social de presentació del llibre commemoratiu “1965-2015: 50 anys d’història de la Fundació Privada Vallès Oriental”, que recull les diferents etapes històriques de l’entitat fins a l’actualitat i el vídeo que recull el resum dels diferents actes celebrats al llarg de l’any 2015 per a celebrar els 50 anys d’història de la Fundació.

IMG_2172pEl President de la Fundació, el Sr. Esteve Marqués, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents exposant en les seves paraules les emocions viscudes al llarg de l’any 2015 i molt especialment “en el moment en què per sorpresa el Patronat de la Fundació em va atorgar la insígnia d’or en la celebració de “El dia de la Fundació” o en gaudir d’un Auditori ple per a compartir l’estrena de l’obra de la Companyia de Teatre de la Fundació”. També va valorar molt positivament que la celebració dels 50 anys del naixement històric de l’entitat hagués forjat l’ocasió de “retrobar el Sr. Jaume Bruguera, pare d’una persona amb discapacitat intel·lectual, que va formar part dels grup de pares i mares fundadors de l’Associació Patronat Comarcal i per tant fundador del projecte social inicial que avui dia és la Fundació”. Però el moment que més va destacar “per satisfacció personal, i orgull institucional, va ser quan el Govern de la Generalitat de Catalunya va concedir la Creu de Sant Jordi 2015 a la Fundació”.

 

L’acte va comptar amb la presidència de l’Alcalde de La Roca del Vallès, el Sr. Albert Gil, el qual va mostrar “l’orgull de tenir la Fundació al territori” i va mostrar la seva voluntat “d’ajudar amb els petits grans de sorra que pugui ja que qualsevol petit gest va destinat a persones que s’ho mereixen molt, com són les persones que cada dia s’atenen a la Fundació”. L’Alcalde Gil va exposar com a “exemple de col·laboració entre el consistori i l’entitat el projecte de construcció d’un Centre de Rehabilitació Funcional”. Finalment, va voler “agrair la tasca feta als pares i mares iniciadors del projecte i als professionals que han portat l’entitat fins a dia d’avui, agraint que La Roca del Vallès, el municipi i el seu ajuntament, també en formessin part”.

A continuació, el Director General de la Fundació, el Sr. Juan M. Monsalve, va ser l’encarregat de presentar la publicació del llibre commemoratiu “1965-2015: 50 anys d’història de la Fundació Privada Vallès Oriental” exposant “la dificultat de reunir la documentació sobretot dels primers anys històrics de l’entitat i que els darrers vint-i-cinc anys ha estat molt més senzill reunir els diferents documents i imatges històriques”. El Sr. Monsalve va recordar que l’origen d’aquest document va ser “formar part de l’expedient presentat al Dept. de Cultura de la Generalitat de Catalunya quan l’Ajuntament de La Roca del Vallès va proposar que es concedís la Creu de Sant Jordi a la Fundació però que se li ha volgut donar la continuïtat recollint tots els actes de la celebració dels 50 anys de la Fundació duts a terme al llarg de l’any 2015”. El Sr. Monsalve va presentar aquest document històric estructurat en sis etapes diferents: El naixement històric de la Fundació; El naixement de la Fundació; 1992-1997: L’herència del grup de pares i mares, els primers anys de la Fundació; 1997-2002: La consolidació d’un projecte social; 2003-2007: Afrontant nous reptes; i 2008-2015: La Fundació a l’actualitat.

Portada i contraportada del llibrep

Finalment, com a cloenda de l’acte, el Sr. Monsalve va presentar el vídeo “50 anys d’història de la Fundació Privada Vallès Oriental” recollint tots els actes de la commemoració realitzats al llarg de l’any 2015 i va destacar molt especialment “la satisfacció per poder mostrar les imatges de dos dels projectes més destacats que ha coincidit en la celebració: la posada en funcionament de la Casa de Lleure Empúries, projecte social que ha permès gaudir d’un lleure integrador a les persones ateses a l’entitat; i la construcció de la Llar residència “El Cinquantenari” que ha permès atendre una demanda de 24 famílies de persones ateses a l’àrea d’atenció diürna de l’entitat” (vídeo que es pot veure a la web i Canal Youtube de la Fundació https://youtu.be/uzjchRUkU2I).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *