Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
La Fundació se suma a la campanya “La Roca del Vallès diu “no” a la violència masclista “
25 de novembre de 2018
L’Ajuntament convida als veïns i veïnes a sumar-se aquest cap de setmana a la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
La Roca del Vallès se suma aquest 25 de novembre a la commemoració arreu de Catalunya del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
Així, en motiu de la diada el consistori s’adhereix al manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis; i que serà llegit públicament el dia 25 abans de l’entrega de premis de la 20a edició de la cursa ‘Prehistòrica’. El manifest, a més, també s’ha fet extensiu als comerços i entitats del municipi per tal que s’hi sumin, si així ho consideren, fent-lo visible als seus establiments i locals.
Mentrestant, la façana de l’Ajuntament llueix una pancarta commemorativa amb el lema ‘Acabar amb la violència masclista és cosa de tothom’ per tal que la població prengui consciència de la problemàtica social existent. Finalment, els participants i assistents a la ‘Prehistòrica’ també podran adquirir al llarg de la competició polseres amb el lema ‘No és No’.
Albert Bassa, regidor d’Igualtat, fa una crida a la participació i explica que “el treball de visibilització i eradicació de la violència masclista és una tasca diària i vital que ens implica a tots i que va molt més enllà de la commemoració d’una jornada -necessària, malgrat tot- com aquesta”.
Antecedents
El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l’any 1981. En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.
Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, que van morir a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.
El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.
Font: https: www.laroca.cat