Posem en marxa un nou model de Centre Ocupacional

  • Es tracta d’un gran pas endavant que deixa enrere el model tradicional de Centre i se centra en el nou model d’atenció integral a la persona

La Fundació Vallès Oriental acaba de posar en funcionament un nou model d’atenció a la persona amb disCapacitat intel·lectual al Centre Ocupacional. Tradicionalment, els centres ocupacionals dividien els grups d’activitats i teràpia de les persones ateses en funció del dictamen emès per la Generalitat de Catalunya on s’indicava si la persona requeria un Servei de Teràpia Ocupacional (STO) o un Servei d’Ocupacional d’Inserció (SOI). En canvi, el nou model de Centre Ocupacional es basa en nous eixos adaptats com:

  • Els perfils de les persones que s’està atenent
  • Els gustos i preferències de cada persona atesa per poder adaptar el pla d’activitats al màxim
  • Finalment, l’àmbit relacional ja que es vol fomentar que les persones ateses se sentin còmodes els uns amb els altres

Aquest nou model s’ha iniciat el dilluns 02 de maig i en total s’han creat 19 grups de Centre Ocupacional distribuïts en gent gran, gent jove, persones d’activitat prelaboral, grup mixt, grups uea – unitat d’espectre autista i grups uac – unitat d’anàlisi del comportament. Aquest nou model adquireix una importància especial l’espai on es desenvolupa cada activitat ja que es converteix en un element terapèutic més des del propi mobiliari, a la il·luminació o els sistemes de comunicació alternatius. “Tot aquest model implica un compromís i esforç de la Fundació ja que cal impulsar-lo també des d’un ambiciós pla de formació del personal d’atenció directa que garanteixi que els i les professionals tenen totes les eines necessàries per a poder acompanyar cadascun dels grups” exposa Rafel Arderiu, Director General de la Fundació.

Hem conversat amb un dels grup de joves per saber la seva opinió sobre aquest nou model i aquesta ha estat la seva reflexió:

  • Per nosaltres, el centre és el lloc on fem activitats a dins i moltes a fora: anem a la Protectora de Granollers, entrenem per a la Mitja de Granollers, fem natació artística amb el CN Les Franqueses, tenim un programa de ràdio amb Ràdio Montornès i començarem ara la tele
  • Ens encanta penjar en xarxes tot el què fem i ens podeu trobar a l’instagram
  • Ens divertim molt, ballem zumba, fem teatre a les escoles
  • Som una colla d’amics i amigues fent activitats que ens encanten
  • ¡Estoy genial en el centro!

El grup de joves del Centre Ocupacional que ens ha traslladat la seva opinió

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *