Imatge per

Posem la primera pedra del Centre de Rehabilitació Funcional

20 de desembre de 2016

web1

El dissabte 17 de desembre, la Fundació Privada Vallès Oriental va posar la primera pedra del què serà el seu nou Centre de Rehabilitació Funcional. Un projecte pioner que posarà a disposició dels professionals de l’entitat un nou recurs per tal d’excel·lir en la seva tasca i permetrà millorar la qualitat de vida de les persones ateses als centres i serveis de l’entitat a través d’activitats terapèutiques basades en la psicomotricitat, fisioteràpia etc.

L’acte es va iniciar amb unes paraules de benvinguda del President de la Fundació, el Sr. Esteve Marqués, el qual va destacar que “el Patronat estava especialment orgullós d’aquest projecte social que acollirà a totes les persones ateses a la Fundació i en millorarà la seva assistència”. L’Alcalde de La Roca del Vallès, el Sr. Albert Gil, va “agrair l’esforç de la Fundació en fer un projecte tan ambiciós com aquest” i va demanar que “les famílies, les persones ateses i la Fundació continuem exigint i tibant de l’administració pública per fer realitat els projectes i recursos necessaris”. Finalment, el Sr. Gil també va manifestar de nou el seu compromís amb la Fundació comentant “que l’entitat sempre tindrà a l’Ajuntament de La Roca del Vallès i a ell mateix al costat pel què sigui necessari”.

A continuació, el Director General de la Fundació, el Sr. Juan M. Monsalve, va explicar el naixement d’aquest projecte , a l’any 2009, i els primers passos amb la pista poliesportiva. Va exposar que “aquest projecte culmina el model social de la Fundació iniciat fa uns anys i que inclou nous projectes, reformes i inauguracions com la de la Casa “Empúries”, tot finançat amb els propis fons de reserva de l’entitat”. Per concloure la seva exposició, el Sr. Monsalve va voler agrair l’esforç dut a terme pels professionals de l’entitat, és una fita per la gran família de la Fundació, i pel suport de la Junta de Govern de la Fundació”.

web2 web3 web4

Tot seguit es va realitzar l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra del Centre de Rehabilitació Funcional i es va convidar als assistents a celebrar-ho amb un petit refrigeri.

exterior-retRecordem que l’edifici del nou Centre de Rehabilitació Funcional s’estructurarà en dues parts, per un costat el bloc de la zona seca, a la part més propera al carrer i encastada en el terreny, obre a la seva part davantera una plaça que uneix l’accés principal de l’edifici amb la resta del recinte i l’aparcament. Aquesta plaça s’obre a les vistes de la vall, i alhora ofereix transparència i connectivitat amb les sales de psicomotricitat. El volum de la zona seca s’inserta en el terreny, permetent crear un espai enjardinat a la seva coberta amb connexió amb la pista de la feixa superior. En segon lloc hi ha la zona d’aigües, amb un volum més representatiu i on l’espai de les piscines s’encara amb les vistes de la vall, emmarcant-les des de l’interior. En concret, el Centre de Rehabilitació Funcional s’ubicarà a la serra de llevant del Vallès Oriental, en un paratge d’una alta qualitat mediambiental. El projecte s’insereix en aquest paratge integrant-s’hi, minimitzant l’impacte sobre el territori i alhora traient-ne el màxim profit visual i paisatgístic. La implantació de l’edifici va més enllà de l’òptima funcionalitat interna del centre, i recull les demandes de l’entorn proper, convertint-se en una peça clau en l’estructuració de tot el recinte. El nou edifici té en compte la connectivitat amb la resta del recinte, la relació amb els seus espais adjacents i les vistes que el lloc ofereix.