Imatge per

Bosses de lona fetes al taller de costura al Centre Ocupacional, el nou projecte d’economia circular de la Fundació

20 de juny de 2023

  • L’Ajuntament de Granollers, a través de la plataforma GRID- Granollers Recursos Industrials, ha donat les lonetes de publicitat dels Specials Olympics per a realitzar aquesta prova pilot d’activitat inclusiva de reciclatge i reutilització

Un grup de 40 persones ateses al Centre Ocupacional de la Fundació Vallès Oriental, principalment del grup de persones envellides, han participat d’un nou projecte creatiu que a través de l’activitat de costura transforma lones publicitàries, en aquest cas de la celebració dels Specials Olympics del passat 30 i 31 de març i 1 i 2 d’abril.

 

A cada bossa s’hi ha dedicat una mitjana de 4 hores i ha permès la participació, segons les pròpies capacitats de cada persona, en diferents parts del procés com netejar la lona, fer-ne el patró, mesurar-la i tallar-la, cosir-la i repassar-ne l’acabat final. Un procés artesanal que estimula la creativitat de la persona generant una sensació de benestar, ja que confereix la capacitat de crear amb les pròpies mans. Per la Sonia, una de les artesanes, l’activitat de costura la fa créixer en les seves capacitats i creativitat “quan treballo amb la màquina de cosir em fa estar molt concentrada, ja que estic aprenent de mica en mica, i em fa estar molt contenta quan ho he acabat i veig que n’ha sortit”.

La bona resposta de la participació dels artesans i artesanes i el gran resultat final de les bosses fa valorar molt positivament l’activitat i es donarà continuïtat com a activitat terapèutica del Centre Ocupacional de cara a setembre de 2023. A més, per a la Fundació és una activitat circular, que promou els objectius de cura del mediambient institucionals, ja que promou el reciclatge i la reutilització de material de rebuig per a empreses o entitats i que connecta a la fundació amb diferents entitats públiques i privades de la ciutat.

 

Finalment, avui mateix una representació del grup dels artesans i artesanes creadores d’aquestes bosses aniran a la regidoria d’esports de l’Ajuntament de Granollers per explicar tot el procés d’elaboració i oferir l’opció de comprar aquestes bosses als treballadors i treballadores de l’ens municipal.