Imatge per

La Cambra i la Fundació Vallès Oriental promouen la inserció de les persones amb risc d’exclusió laboral al territori

13 de juny de 2023

  • Ambdues entitats treballaran plegades per sensibilitzar les empresàries i els empresaris del Vallès Oriental sobre el seu paper com agents promotors de la responsabilitat social i la inserció laboral.
  • L’aposta s’ha materialitzat amb un acord subscrit per part de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i el director general de la Fundació Vallès Oriental, Rafel Arderiu.

 

La Cambra territorial del Vallès Oriental i la Fundació Privada Vallès Oriental per a persones amb discapacitat intel·lectual uneixen forces per promoure la inserció laboral i social de les persones amb risc d’exclusió laboral apostant per la sensibilització, l’orientació i l’assessorament.

En concret, l’acord subscrit perambdues entitats estableix com a propòsit conscienciar a empreses i a administracions públiques sobre la importància d’afavorir la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest sentit, s’impulsaran iniciatives dirigides a orientar i assessorar a les empreses del Vallès Oriental sobre els beneficis de la contractació de persones amb discapacitat, així com es facilitarà la incorporació de persones ateses a la fundació a empreses de la comarca.

A més, com a resultat de l’aposta compartida, s’han posat les bases perquè la corporació cameral organitzi una jornada anual orientada al teixit productiu vallesà, sobre l’aplicació de la Llei General de la Discapacitat (LGD) i els efectes positius que té la incorporació de persones treballadores amb discapacitat intel·lectual en els seus equips de treball.

La unió s’ha materialitzat aquest matí amb la signatura del conveni per part de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, i el director general de la Fundació Vallès Oriental, Rafel Arderiu. Una rúbrica que ha comptat amb la participació per part de Cambra, del president de la territorial del Vallès Oriental, Jaume Aragall, i per part de la fundació, del cap de gestió operativa de l’entitat social, Eduard Martin i de la cap de comunicació, Sònia Garcia.

La col·laboració respon a la visió principal de la Cambra de Comerç de Barcelona que vol construir una economia basada en valors com l’equitat, la integració i la justícia. De fet, l’acord materialitza la responsabilitat social i sensibilitza l’àmbit empresarial, la ciutadania i les administracions públiques sobre la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.