El Centre Ocupacional i el Centre d’Atenció Especialitzada de la Fundació obren les seves portes

El Centre Ocupacional “Xavier Quincoces” i el Centre d’Atenció Especialitzada “Valldoriolf” han tornat a obrir les seves portes, el dilluns 22 de juny, per atendre a les persones que han passat al seu domicili familiar aquesta crisi sanitària provocada pel COVID19. “Estem molt contents i contentes de retrobar-nos, el confinament ha estat especialment difícil per les persones ateses al Centre Ocupacional i Centre d’Atenció Especialitzada al no poder venir a fer activitats amb els seus companys i companyes; ells i les seves famílies ho han fet molt bé, però ja és hora d’anar recuperant certa rutina i les activitats terapèutiques que precisen. Des de la Fundació ho tenim tot a punt per rebre’ls amb molta il·lusió” exposa Rafel Arderiu, Director General de la Fundació.

 

Per tal d’arribar a la fase de la represa de la normalitat amb garanties de seguretat per a les persones ateses i l’equip de professionals de l’entitat, la Fundació s’ha adaptat i reorganitzat els dos serveis. En concret, el Centre Ocupacional i el Centre d’Atenció Especialitzada s’han reorganitzat amb una nova distribució dels grups de les persones ateses i dels professionals que en tindran cura per a garantir grups fixes i estables, evitant sempre els creuaments de persones; i una adaptació personalitzada de les activitats terapèutiques i assistencials que es faran prioritzant les activitats a l’aire lliure. També s’han incrementat les mesures sanitàries i de neteja, fent-les encara més estrictes, entre les que destaca la presa diària de la temperatura corporal de les persones ateses, que en la mesura del possible, les persones ateses portin mascareta sobretot quan no es pugui respectar la distància de seguretat mínim de 1.5m, higiene de mans abans i després de cada activitat i dinar a la mateixa sala enlloc de la sala de menjador. Finalment, les famílies i tutors hauran de firmar una declaració responsable sobre la salut de la persona atesa.

 

Pel que fa al transport, es prioritza el transport privat, per tant no es disposarà de servei de transport col·lectiu adaptat gestionat pel Consell Comarcal o ajuntaments fins que les autoritats sanitàries i el Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies ho considerin oportú i segur per a protegir la salut de les persones amb discapacitat.

Recordem que en data 13 de març, les autoritats sanitàries i el Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies van donar les instruccions de tancar els centres ocupacionals i els centres de dia com a mesures de prevenció del COVID19. Al llarg d’aquests dies, l’equip de professionals de la Fundació, ha fet seguiment telefònic amb les persones ateses i les seves famílies per acompanyar-les en aquesta difícil situació, i en alguns casos de persones ateses al Servei d’Habitatge s’han realitzat visites al domicili familiar.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *