La Fundació concerta les 22 places de la nova Llar residència “El Cinquantenari 2”

  • El Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies concedeix la concertació de les 22 places de la llar residència a través de concurs públic

t 4;\lsdsemi

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha publicat la Resolució per a la provisió de serveis socials de l’àmbit de protecció social d’acord amb el que estableix l’Ordre TSF 223/2018 de 20 de desembre per la qual concedeixen a la Fundació Privada Vallès Oriental les 22 places de la Llar residència “El Cinquantenari 2”. “Amb aquesta nova llar, com a Direcció General i des del Patronat estem molts satisfet d’acomplir amb la il·lusió expressada per les persones ateses, i la necessitats traslladada per les seves famílies, al Centre Ocupacional i al Centre Especial de Treball de poder iniciar una vida autònoma, en una llar pròpia, fora del domicili familiar” exposa el Director General de l’FVO, el Sr. Juan M. Monsalve.

La nova Llar residència “El Cinquantenari 2”, la segona llar residència del complex situat a la ciutat de Granollers, just davant d’on actualment està situada la Llar-residència “El Cinquantenari. La Llar està configurada en dues plantes, planta baixa i un pis, de l’entorn de 240 m2 per planta, deixant un pati central d’uns 160 m2 sense edificar que l’uneix amb l’altra llar del complex. Les unitats de convivència són de 10 persones ateses a la planta baixa i 12 a la primera planta, amb quatre dormitoris dobles i dos d’individuals a cada unitat. La Llar disposa de l’escala i l’ascensor al mig, els dormitoris i sales-menjador donant a

l’exterior, ja sigui a carrer o a pati central i els banys i passadissos a una zona intermèdia entre escala i dormitoris. Finalment, el soterrani gran acull les zones de serveis comunes a les dues llars com són la cuina, rebost, bugaderia, sala d’activitats i entreteniment i el garatge. La Llar residència “El Cinquantenari 2” respon a la mateixa filosofia constructiva de confort i aprofitament màxim de les instal·lacions per a les persones que hi conviuran i respecte i cura del medi ambient que la Llar residència “El Cinquantenari”. 

A l’actualitat la Fundació ja està treballant amb les famílies de les persones ateses a l’àrea d’atenció diürna que esperen una plaça de llar residència i els Serveis Territorial de Barcelona comarques del Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies per tal d’iniciar el procés administratiu per a realitzar l’entrada a conviure a la nova llar.

Recordem que en data 31 de desembre de 2018 es va publicar al DOGC l’Ordre TSF/223/2018, de 20 de desembre, de convocatòria per a l’acreditació d’entitats proveïdores de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública i per a la provisió de serveis socials de l’àmbit de protecció social. El Director General de Protecció Social ha emès l’informe en data 6 de maig de 2019 per a l’assignació de places a les entitats i persones sol·licitants, amb la puntuació atorgada a cada servei mitjançant la valoració del projecte presentat a tal efecte, d’acord amb les prescripcions de l’Annex 7 de l’Ordre TSF/223/2018.

Objectiu del Pla Estratègic

Recordem que la Fundació, al servei de la persona amb discapacitat intel·lectual, tenia definit en el seu Pla Estratègic per al període 2013-2016, que també es manté per al Pla Estratègic 2017-2020,  l’objectiu de treballar per a l’ampliació de serveis i recursos propis en l’àmbit de l’acolliment residencial amb el fi de vetllar pel futur de les persones que s’atenen als serveis i centres de la Fundació. És per aquest motiu que a la reunió del 17 de desembre de 2015, el Patronat de la Fundació va aprovar el projecte de construcció de la segona fase del complex de llar residència a la ciutat de Granollers que dota a la Fundació de 22 places de llar residència noves. Les obres d’aquesta nova llar es van iniciar el passat mes de juny de 2016 i van finalitzar a setembre de 2017.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *