La Fundació presenta el guanyador del Concurs d’idees del Centre de Rehabilitació Funcional

El Patronat va aprovar en la seva reunió del 28 d’abril de 2016, les bases del concurs d’idees per a la construcció del Centre de Rehabilitació Funcional presentades per l’empresa d’enginyeria contractada a tal efecte que consistien en:

  • Redacció de les bases del concurs perquè els equips tècnics puguin presentar les seves propostes de disseny i econòmiques basades en els criteris tècnics dels especialistes del centre i els criteris urbanístics.
  • Definició dels paràmetres que haurà de reunir el futur Centre de Rehabilitació Funcional des del punt de vista de l’eficiència energètica, així com preparar una prèvia de la certificació energètica de l’edifici, per poder introduir a las bases del concurs la qualificació energètica mínima que se sol·licitarà als licitadors.
  • Una vegada presentats els treballs per part de les empreses seleccionades per a la licitació, es procedirà a realitzar una anàlisi tècnica i econòmica de les diferents propostes per poder emetre un informe final que ajudi al Patronat de la Fundació a prendre una decisió d’adjudicació.

En data 9 de maig es va enviar les corresponents invitacions als estudis d’arquitectura i enginyeria seleccionats per a participar la concurs. En concret, Marimon Casas, S.L.; Gallego Arquitectes, S.L.P; ETC Enginyeria; Pere Calvo Arquitectes; Codina Prat Valls Arquitectes Associats, S.L.P i Francesc Sala i Tarrés. Les bases definien 60 dies per a presentar els projectes, per tant, al llarg de la primera quinzena de juliol es van presentar les diferents propostes al Jurat del Concurs definit pel Patronat. Al llarg del mes de juliol, el Jurat del concurs va començar a estudiar els diferents projectes i al setembre va emetre la seva resolució. Finalment, en la reunió celebrada el dijous 06 d’octubre, la Junta de Patronat va aprovar la resolució del Jurat del concurs d’idees, essent el projecte guanyador “ENCANT” de Codina Prat Valls i Arquitectes Associats, S.L.P de Granollers. Es preveu que les obres s’iniciïn en el primer trimestre de l’any 2017, un cop concedida la llicència d’obres per part de l’Ajuntament de La Roca del Vallès.

aerea-v04 cel blanc retallat2

ENCANT: El projecte guanyador

La proposta ENCANT de Codina Prat Valls i Arquitectes Associats, S.L.P ha demostrat una especial sensibilitat, en primer lloc, per a les persones amb discapacitat intel·lectual ateses als centres i serveis de la Fundació i que  faran ús de les instal·lacions del Centre de Rehabilitació Funcional. I en segon lloc, una gran sensibilitat per la cura del mediambient i entorn natural on s’ubicarà aquest nou centre.

En concret, el Centre de Rehabilitació Funcional s’ubicarà a la serra de llevant del Vallès Oriental, en un paratge d’una alta qualitat mediambiental. El projecte s’insereix en aquest paratge integrant-s’hi, minimitzant l’impacte sobre el territori i alhora traient-ne el màxim profit visual i paisatgístic. La implantació de l’edifici va més enllà de l’òptima funcionalitat interna del centre, i recull les demandes de l’entorn proper, convertint-se en una peça clau en l’estructuració de tot el recinte. El nou edifici té en compte la connectivitat amb la resta del recinte, la relació amb els seus espais adjacents i les vistes que el lloc ofereix.

exterior-retL’edifici s’estructura en dues parts, per un costat el bloc de la zona seca, a la part més propera al carrer i encastada en el terreny, obre a la seva part davantera una plaça que uneix l’accés principal de l’edifici amb la resta del recinte i l’aparcament. Aquesta plaça s’obre a les vistes de la vall, i alhora ofereix transparència i  connectivitat amb les sales de psicomotricitat. El volum de la zona seca s’inserta en el terreny, permetent crear un espai enjardinat a la seva coberta amb connexió amb la pista de la feixa superior. En segon lloc hi ha la zona d’aigües, amb un volum més representatiu i on l’espai de les piscines s’encara amb les vistes de la vall, emmarcant-les des de l’interior.

interior-v05Un funcionament intern òptim del centre juntament amb la racionalitat d’espais i recorreguts són les premisses bàsiques per la configuració de la planta. La col·locació de l’accés principal al centre de la planta permet organitzar l’edifici, situant a ambdós costats els dos blocs de l’edifici, la zona seca i la d’aigües. Totes les peces de serveis s’agrupen en una franja compacta a oest, que permet deslliurar totalment la façana que s’obre a la vall, potenciant-ne les vistes. L’accessibilitat de peces i recorreguts està garantida.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *