Les entitats de la discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental creen la Xarxa DIVO

L’objectiu és reordenar i planificar coordinadament els serveis del territori i crear un espai d’orientació únic per a totes les persones que acaben l’etapa escolar.

 

  • El primer pas serà realitzar un estudi de població per fer aflorar casos invisibles de persones que estan a casa sense opcions per desenvolupar el seu projecte de vida.

 

 

Les entitats que treballen donant serveis a persones amb discapacitat intel·lectual al Vallès Oriental han acordat establir xarxes de col·laboració i reforçar les demandes del sector.

Aquest grup neix de la necessitat comuna de disposar d’una planificació que cobreixi totes les necessitats del cicle vital de qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental, optimitzant recursos i fent aflorar aquells casos que són invisibles i que tard o aviat precisaran d’algun recurs.

Aquest dimarts 22 de març, es va constituir formalment l’Associació Xarxa per la Discapacitat Intel·lectual del Vallès Oriental (Xarxa DIVO). Inicialment està integrada per Afadis Baix Montseny,  Apindep Ronçana, , la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO, , Grupdem, i Viver de Bell-lloc. La Fundació Acció Baix Montseny, l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet i el centre d’educació especial Montserrat Montero, s’afegiran durant les properes setmanes.

El grup vol fomentar el treball en xarxa coordinant esforços però mantenint la idiosincràsia de cada entitat i preservant l’equilibri territorial.

L’activitat de la Xarxa es centrarà en:

– Realitzar una planificació conjunta de les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual del territori, a través d’una actuació coordinada de totes les entitats socials.

– Promoure una atenció integral de les persones al llarg de la seva vida, d’acord amb les seves necessitats i el seu cicle vital.

– Treballar conjuntament i coordinadament amb les administracions públiques competents, per  tal de crear els serveis i recursos d’acord amb les necessitats de les persones.

– Orientar a les persones amb DI i a les seves famílies, en col·laboració amb les entitats del territori, per que puguin accedir als serveis mes adients.

– Promoure tots aquells estudis, projectes, jornades, investigacions i activitats similars, a través dels seus mitjans o els de les seves entitats sòcies, necessaris per oferir un servei integral a les persones amb DI i les seves famílies.

Les entitats van ser rebudes fa unes setmanes per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; per comentar la situació actual de l’atenció a la disCapacitat intel·lectual al territori. El grup també vol treballar en un estudi de població, eina essencial per ordenar els serveis del territori. És indispensable disposar d’una informació el més realista possible de les necessitats de la comarca en el termini de 5-6 anys, ubicant totes les persones que en aquests moments estan a casa.

Aquest estudi ha de servir per desenvolupar un dels objectius de futur: la creació d’un servei d’orientació en format de finestreta única, que atengui les persones que acaben la seva etapa escolar i les seves famílies.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *