La nova llar de Granollers, l’inici de les obres del Centre de Rehabilitació Funcional i la celebració dels 25 anys de l’FVO al BATEC de tardor

portadaLa Fundació Privada Vallès Oriental publica l’edició de tardor de la revista BATEC on informem que s’han finalitzat les obres de la segona llar residència, la Llar “El Cinquantenari 2”, del complex situat a la ciutat de Granollers, que hem iniciat les obres del projecte social de construcció del Centre de Rehabilitació Funcional i us presentem els actes de la celebració dels 25 anys de la constitució de la Fundació.

També comptem amb les seccions habituals com articles d’interès, la valoració del programa de vacances d’estiu a la Casa “Empúries”, l’entrevista “A prop” i “En primera persona”, l’artista de l’FVO, novetats tecnològiques a @TIC a l’FVO, les activitats de les àrees i notícies.

La Fundació inicia les obres del projecte social de construcció del Centre de Rehabilitació Funcional

La Fundació Privada Vallès Oriental ha iniciat les obres de construcció del projecte social del Centre de Rehabilitació Funcional, projecte dissenyat per Codina Prat Valls i Arquitectes Associats, S.L.P de Granollers. Aquest pioner projecte posarà a disposició dels professionals de l’entitat un nou recurs per tal d’excel·lir en la seva tasca i permetrà millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat ateses als centres i serveis de la Fundació a través d’activitats terapèutiques basades en l’estimulació sensorial, la psicomotricitat, fisioteràpia etc. “Aquest projecte culmina el model social de la Fundació iniciat fa uns anys i que inclou nous projectes el de la Casa “Empúries” de foment del lleure integrador pensats per la millora de la qualitat de vida de les persones ateses a la Fundació” exposa el Director General de la Fundació, el Sr. Juan M. Monsalve. La previsió és que les obres executives tinguin una duració de 12 mesos i es finalitzin al primer semestre del 2018 i s’iniciï el seu corresponent equipament per tal que el centre s’inauguri al setembre de 2018 i sigui un recurs més per a les persones ateses a disposició l’equip de professionals per a realitzar el Programa d’Activitats de Centre.
El Centre de Rehabilitació Funcional s’ubicarà a la serra de llevant del Vallès Oriental, en un paratge d’una alta qualitat mediambiental. El projecte s’insereix en aquest paratge integrant-s’hi, minimitzant l’impacte sobre el territori i alhora traient-ne el màxim profit visual i paisatgístic. La implantació de l’edifici va més enllà de l’òptima funcionalitat interna del centre, i recull les demandes de l’entorn proper, convertint-se en una peça clau en l’estructuració de tot el recinte. El nou edifici té en compte la connectivitat amb la resta del recinte, la relació amb els seus espais adjacents i les vistes que el lloc ofereix.
fvo01.20171004_093831
PROGRAMA D’ACTUACIÓ
El Centre de Rehabilitació Funcional s’estructurarà en dues parts, per un costat el bloc de la zona seca, a la part més propera al carrer i encastada en el terreny, obre a la seva part davantera una plaça que uneix l’accés principal de l’edifici amb la resta del recinte i l’aparcament. Aquesta plaça s’obre a les vistes de la vall, i alhora ofereix transparència i connectivitat amb les sales polivalents per a realitzar activitats d’estimulació sensorial, psicomotricitat, rehabilitació, fisioteràpia etc. En segon lloc hi ha la zona d’aigües, amb un volum més representatiu i on l’espai de les piscines s’encara amb les vistes de la vall, emmarcant-les des de l’interior. Zona central d’accés i vestíbul: s’ha buscat una màxima il·luminació natural amb una lluerna orientada a nord per aconseguir claror sense radiació solar directa. Connexió directa amb les sala polivalent donant la possibilitat de ser utilitzades per a reunions, conferències, sense creuar els altres espais, per ser utilitzades, si cal, fora d’hores.
  • Zona d’aigües: La zona d’aigües contindrà dues piscines, una de 25 metres per 8,8 metres i una altra de més petita de 8,50 metres per 4,80 metres. S’hi accedirà a través del vestíbul, passant per vestidors i serveis complementaris. S’ha buscat una il·luminació amb lluernes a nord per donar claror als vestidors i passadissos, a la zona de piscina hi ha quatre grans lluernes orientades a nord per aconseguir llum sense radiació solar directa, i es complementa amb la vidriera a tot el llarg de la zona d’aigües per gaudir de totes les vistes, però deixant caure el tractament de coberta a la façana fins a 2 metres per acotar la radiació solar tot garantint les vistes, que disposarà d’un cortinatge exterior complementari per minimitzar la radiació a l’estiu.
  • Zona seca: s’ha buscat il·luminació amb petites lluernes a nord per donar claror als vestidors i passadissos. El passadís té connexió amb el carrer per tal de permetre l’ús dels vestidors amb l’activitat del camp de futbol, pel mateix motiu també situem el magatzem prop d’aquesta sortida. A la zona de les aules taller sala polivalent es situen les sales de màquines a l’extrem nord, a continuació les sales per a realitzar activitats de d’estimulació sensorial, fisioteràpia, rehabilitació i psicomotricitat i finalment, es dóna la possibilitat de convertir aquestes sales d’activitats en una gran sala polivalent amb contacte amb l’entrada ja que estan connectades per mitjà de portes corredisses per a incorporar un nou recurs per a reunions, conferències, actes… sense creuar els altres espais, per ser utilitzada, si cal, fora d’hores.
Finalment, recordem que el Patronat i la Direcció General de la Fundació van organitzar un concurs d’idees per al projecte de construcció del Centre de Rehabilitació Funcional als terrenys propietat de la Fundació al paratge de Valldoriolf a La Roca del Vallès, on hi van participar 6 estudis d’arquitectura i enginyeria del país. Resultant la proposta ENCANT de Codina Prat Valls i Arquitectes Associats, S.L.P de Granollers la guanyadora del concurs per haver demostrat una especial sensibilitat, en primer lloc, per a les persones amb discapacitat intel·lectual ateses als centres i serveis de la Fundació i que faran ús de les instal·lacions del Centre de Rehabilitació Funcional. I en segon lloc, per la gran sensibilitat per la cura del medi ambient i entorn natural on s’ubicarà aquest nou centre.

L’Ajuntament de Caldes renova contracte i amplia els serveis de manteniment de zones verdes amb la Fundació

L’Ajuntament de Caldes de Montbui i la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO) han renovat el contracte de Serveis de manteniment dels parcs, les zones enjardinades i els vorals sense urbanitzar de les urbanitzacions i els polígons industrials i els treballs forestals en franges i zones verdes.

monsalve i mauri _ contracte fvo220917 (2)

La firma del contracte per dos anys, prorrogable dos anys més, l’han anunciat aquest matí el regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, Jaume Mauri, i el director general de la Fundació Privada Vallès Oriental, Juan M. Monsalve Fernández.

La Fundació ha estat la guanyadora del concurs de licitació, en el qual era requisit que l’entitat adjudicatària fos un centre especial de treball per tal de fomentar la inserció laboral de persones en situació de risc d’exclusió. La Fundació és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de Catalunya.

El contracte, que s’ha adjudicat per un import de 101.200,00 € (IVA inclòs), amplia les condicions del servei i passa de tres persones a cinc (un cap i quatre operaris a jornada completa), fet que suposa afegir el manteniment de noves franges de protecció i parcel·les no urbanitzades. En concret, s’afegeixen les franges de Torre Negrell, Can Valls i El Farell i més parcel·les del nucli urbà i d’El Farell.

En general, l’FVO assumeix:

·         La conservació, manteniment i millora de vorals i camins.

·         La conservació i manteniment de les parcel·les no edificades propietat de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i zones verdes interiors dels barris perifèrics de Can Regassol, Can Maspons i Lledoners.

·         El manteniment de la franja de protecció contra incendis forestals dels barris perifèrics de Can Maspons, Lledoners, Regassol, Saulons i Font dels Enamorats.

·         La conservació, manteniment i millora de parcs i zones enjardinades dels barris perifèrics.

 

La fi de les obres de construcció de la nova Llar residència “El Cinquantenari 2” als mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació recullen la notícia sobre que la Fundació finalitza les obres de la segona llar residència del complex situat a la ciutat de Granollers 

Les obres es van iniciar el passat mes de setembre de 2016
Aquest nou centre del Servei d’Habitatge, la llar residència “El Cinquantenari 2”, serà la nova llar de 22 persones ateses a l’àrea d’atenció diürna de la Fundació

La Fundació ha finalitzat les obres de construcció de la segona llar residència, anomenada “El Cinquantenari 2”, del complex situat a la ciutat de Granollers, just davant d’on actualment està situada la Llar-residència “El Cinquantenari” on actualment hi conviuen 24 persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest projecte estava definit en el Pla Estratègic de l’entitat per al període 2013-2016, amb l’objectiu de treballar per a l’ampliació de serveis i recursos propis en l’àmbit de l’acolliment residencial amb el fi de vetllar pel futur de les persones que s’atenen als serveis i centres de la Fundació. I és que a l’entorn d’una quarantena de persones ateses a l’àrea d’atenció diürna de la Fundació ja disposen de l’orientació a servei de llar residència i a l’entorn d’una quinzena han iniciat els tràmits per a sol·licitar aquesta orientació i estan esperant amb molta il·lusió poder gaudir d’una llar pròpia i diferenciada del domicili familiar.

Podeu consultar les notícies  als portals

araGranollers: http://www.aragranollers.cat/noticia/49136/la-fvo-acaba-les-obres-de-la-segona-llar-residencia-per-a-persones-amb-discapacitat-intell

El9Nou.cat: http://el9nou.cat/valles-oriental/actualitat/la-fundacio-valles-oriental-acaba-les-obres-de-la-segona-llar-residencia-al-barri-congost-de-granollers/

I la notícia d’avui al “El9Nou”:

Portada premsa Fi obres nova llar Granollers El9Nou 22 set 1770922_valles_diari

 

 

 

 

 

Finalitzen les obres de la segona llar del complex de Granollers

La construcció del segon edifici del conjunt de llar residències situat a la ciutat de Granollers ja s’ha finalitzat i des de la Direcció General ja s’està treballant en l’equipament de la llar, el registre de centre amb el Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies i, a continuación, en el corresponent procés de
concertació de les seves places també amb el Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies.

Granollers.20170904_132650

Nou èxit del programa de Vacances d’Estiu 2017 a la Casa Empúries!

1

2

Es dóna per finalitzat el programa de les estades de Vacances d’Estiu 2017 a la Casa “Empúries”. Estem molt satisfets ja que de nou ha estat un èxit de participació i en el gaudi de les persones ateses ja que s’han fet activitats tant divertides com vela, passejades per la platja, concerts de nit, sopars a la fresca, visites al Butterfly Park… Des de la Direcció General es vol agrair a tots els professionals voluntaris que amb el seu compromís amb aquest projecte social fan possible que les persones ateses als serveis de la Fundació puguin gaudir d’un lleure normalitzat i integrador i a totes les famílies i tutors que ens han fet confiança una nova edició d’aquest projecte social. Per part de la Comissió Tècnica de la Fundació ja està treballant en el Programa Anual d’Activitats de Centre, en concret en la planificació de les sortides del darrer trimestre de 2017.

 

La Fundació publica la Memòria de Responsabilitat Social – 2016

La Fundació Privada Vallès Oriental publica la Memòria de Responsabilitat Social corresponent a l’any 2016, recollint què és la Fundació i el seu projecte institucional, el detall dels centres i serveis de l’FVO – lesportada 83 persones que s’han atès, el seguiment del Pla Estratègic 2013-2016 i les activitats dutes a terme al llarg de l’any -, el compromís amb l’equip de professionals, la transparència econòmica de la institució, el nostre compromís per la protecció del mediambient i, finalment, el compromís social de la Fundació.

Esperem que gaudiu de la lectura!

Publiquem la revista BATEC de juny: Presentem el nou Pla Estratègic 2017-2020 de la Fundació i la nova col·laboració amb la delegació territorial de Barcelona de CaixaBank

La Fundació Privada Vallès Oriental publica l’edició número 82 de la revista institucional BATEC corresponent al mes de juny de 2017.

Portada 82pEn aquesta edició, presentem un reportatge especial sobre la presentació del Pla Estratègic 2017-2020 de la Fundació, tancant el cicle de l’entitat fins a l’any 2020. També destaquem la  nova col·laboració amb la delegació territorial de Barcelona de CaixaBank per a impulsar la incorporació de les noves tecnologies coma millora de la qualitat assistencial, i coneixem de més A prop a dos professionals voluntaris del projecte social de la Casa “Empúries”.

També comptem amb les seccions habituals com els articles tècnics d’interès, en primera persona, l’artista de l’FVO, la secció de la Casa “Empúries” a l’Escala, noves tecnologies – amb recomanacions sobre ciberseguretat- les activitats de les àrees i les notícies institucionals més destacades amb el seguiment de les obres de la nova llar residència del complex situat a la ciutat de Granollers.Esperem que gaudiu de la seva lectura!

La Fundació inicia el programa d’estades de vacances d’estiu a la Casa “Empúries”

 

Cartell

A partir del 18 de maig i fins al 12 de juny, els familiars i tutors legals de les persones ateses als diferents centres i serveis de la Fundació poden demanar participar al programa d’estades de vacances d’estiu a la Casa “Empúries” a l’Escala.

Ens espera molta diversió, kayacs, piscina, platja, passeigs, cine, descansar, riure, converses… moltes estones a gaudir amb els companys i companyes amb el lleure inclusiu en un entorn envejable.