Celebrem l’acte institucional de “El Dia de la Fundació”

La Fundació Privada Vallès Oriental (FVO) va celebrar el divendres 04 de novembre, a l’Auditori del Centre Cultural de La Roca del Vallès, la setena edició de l’acte institucional de “El Dia de la Fundació”. Aquest acte social té per objectiu compartir una vetllada amb les famílies de l’entitat, els professionals i els amics i amigues de l’FVO i, al mateix temps, donar difusió al projecte social de l’entitat i contribuir, en la mesura del possible, a què la societat sigui cada dia una mica més sensible a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

dia

El Sr. Esteve Marqués, President del Patronat de la Fundació, va donar la benvinguda als assistents fent un repàs als principals actes duts a terme per l’entitat a l’any 2016 com la presentació del llibre “1965-2015: 50 anys d’història de la Fundació Privada Vallès Oriental” i el vídeo dels actes de la celebració; el bon funcionament del projecte de lleure inclusiu i normalitzador amb la Casa de Colònies “Empúries” i va presentar les darreres novetats com la resolució del projecte guanyador del concurs d’idees del Centre de Rehabilitació Funcional als terrenys propietat de la Fundació al paratge de Valldoriolf a la Roca del Vallès per al projecte ENCANT de Codina Prat Valls i Arquitectes Associats al ser una “proposta especialment sensible amb les persones ateses al centres i serveis de la Fundació i una especial cura del mediambient i entorn natural on s’ubicarà el nou centre”. A continuació, el Sr. Albert Gil, Alcalde de La Roca del Vallès, va mostrar un any més la seva predisposició a col·laborar amb la Fundació i va exposar “l’orgull de comptar amb una entitat com al Fundació per la seva importància i solidesa, agraint i felicitant l’esforç dels professionals que dia a dia ho fan possible i a les famílies per la seva lluita constant”. El Sr. Gil també va mostrar la “disposició de l’Ajuntament per treballar, ser hàbil i facilitador per entendre les necessitats de l’entitat i les famílies i vetllar pel bé comú”.

IMG_2629IMG_2589

A continuació, el Director General de la Fundació, el Sr. Juan M. Monsalve, va exposar els projectes portats a terme per l’entitat al llarg de l’any 2016 destacant la importància, per la complexitat i noves condicions, del nou règim de concertació de places dels serveis d’atenció diürna i de llar residència del Dept. de Treball, Afers Socials i Famílies; l’evolució de les obres de la segona llar residència del complex de la ciutat de Granollers; l’èxit del compromís dels professionals voluntàries en fer realitat el projecte social del lleure inclusiu destinat a les persones amb manca de recursos de la Casa de Colònies “Empúries” i la resolució del Pla Especial al paratge de Valldoriolf a la Roca del Vallès per als projectes de futur de l’entitat com és, entre altres, la construcció del Centre de Rehabilitació Funcional. Finalment, el Sr. Monsalve va exposar un dels projectes més destacats per a la Fundació per a l’any vinent: l’elaboració del nou Pla Estratègic per al període 2017-2020 ja que “significarà un gran esforç professional i personal perquè cal anar avançant amb el relleu generacional de l’òrgan de govern de l’entitat, el Patronat, ja que alguns dels seus membres són membres fundadors que han estat lluitant per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual des de fa més de 50 anys i també d’alguna manera amb la Direcció General de la Fundació”.

 

XVIII Cicle de Conferències de l’FVO

En el marc de la celebració de “El Dia de la Fundació”, el Sr. Monsalve va presentar el XVIII Cicle de Conferències de l’FVO enguany amb la ponència sobre la importància de l’Obra Social “la Caixa” i el què significa pels sectors més desafavorits de la societat a càrrec del Sr. Jordi Nicolau, Director Territorial de CaixaBank a Barcelona. El Sr. Nicolau va exposar que “l’arrelament al territori i la proximitat als ciutadans i a les seves preocupacions són característiques intrínseques a l’Obra Social ”la Caixa” des de la seva creació, fa més d’un segle. Són aquests els principis d’actuació els que guien la nostra col.laboració amb les entitats del territori. En aquest sentit el Sr. Nicolau va destacar que un total de 131 institucions del Vallès Oriental havien rebut col·laboracions per projectes que aquestes havien desenvolupat en el territori durant l’any 2015.

També va mostrar el seu agraïment a l’entitat i a la seva Direcció General per permetre recolzar econòmicament projectes socials de la Fundació i permetre que professionals de l’entitat financera ajudessin com a voluntaris en les activitats d’atenció assistencial durant la Setmana Social. Aquest va concloure la seva conferència recordant que els projectes es tiren endavant amb la il·lusió i els compromisos personals no només amb recursos.

conferenciaIMG_2615

La insígnia d’or

Com a cloenda de l’acte, el President del Patronat, el Sr. Esteve Marqués va presentar, de manera molt emotiva, la persona que pel seu compromís i vàlua personal enguany era mereixedora del reconeixement públic de la insígnia d’or: el Sr. Juan M. Monsalve, Director General de la Fundació. En la seva exposició el Sr. Marqués va recordar que “l’Associació de pares i mares que es va iniciar l’any 1965 amb una escola amb 5 alumnes va anar creixent gràcies a la dedicació dels professionals i la col·laboració de pares i la societat civil. L’any 1991, es va prendre una decisió molt important per al futur de l’associació: professionalitzar-se i lluitar pels projectes de futur i el seu creixement. Es va buscar la persona idònia per a per capitanejar aquesta nova singladura. El Sr. Marqués va explicar que se li va fer l’encàrrec de buscar aquest directiu i va ser molt senzill ja que tenia una bona relació i experiència professional amb el Sr. Joan Maria Monsalve, al qual li va exposar el projecte de futur i després d’una reunió amb els membres de la Junta, al setembre de 1991, va acceptar comandar el vaixell. 1991-2016: han passat 25 anys!”.

I, especialment emocionat, el Sr. Marquès va traslladar el detall del què han significat aquests darrers 25 anys: “25 anys de professional dedicat al col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual a les que estima i que l’estimen i en donen mostra cada vegada que el troben. 25 anys on ha demostrat la seva professionalitat i lideratge. 25 anys on sota la seva direcció i iniciativa ha portat la Fundació a una situació econòmica i patrimonial envejable com mai ningú ho hagués esperat. 25 anys de constant busca de millores, iniciatives i nous i ambiciosos projectes que ens han portat on som actualment”.IMG_2619

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *