Sortida al Parc de Gualba

Dilluns 29 vàrem passar el dia al Parc de Gualba. A l’arribar ens van proporcionar tota la informació del parc, recorreguts, taules de pícnic… Un cop instal·lats a la zona vam estar jugant al riu, ens vam mullar els peus i vam gaudir de la natura de l’entorn.
Per dinar vam fer un pícnic i tot seguit vam fer un passeig pels voltants del riu. A tots i totes ens va agradar molt el parc i ho recomanem per pròximes sortides.

Sortida de bàsquet al Centre Ocupacional “El Bosc” de Mollet

El divendres 20 de març, hem participat de les jornades esportives que organitzava el Centre Ocupacional “El Bosc” de Mollet. Dintre d’aquestes jornades hem participat en el campionat quadrangular de bàsquet, amb els equips del Bosc, Trencadís i Can Vila, quedant segons i gaudint de tot l’ambient que han preparat els organitzadors, entrega de diplomes, ball de Zumba, pica pica. Ha sigut una jornada molt motivadora i animada.

Les activitats del mes d’abril al Servei d’Habitatge

A les llar-residència de la Fundació es duen a terme un munt d’activitats, escollides per les persones que conviuen a les llars, en funció de les seves preferències i les ganes de sortir i conèixer món.
Us deixem amb algunes imatges però al Facebook de l’FVO en teniu moltes més!

Centre Ocupacional: Primera experiència a la Casa de Lleure de l’Escala

Els passats dies 8, 9 i 10 d’abril un grup de nois i noies del SOI vàrem anar a la casa de lleure de l’Escala per fer la primera estada del Centre Ocupacional. Vàrem gaudir de tres dies d’activitats i convivència a la casa; entre d’altres coses vàrem passejar per l’Escala, prenent un refresc al sol d’una terrasseta; vam participar d’una activitat als aiguamolls de l’Empordà, descobrint la fauna autòctona de la zona. A més també vam poder visitar el petit poblet greco-romà de Sant Martí d’Empúries, descobrint les ruïnes i alhora passejant per les platges. En resum, tres dies en els quals els usuaris/àries van poder canviar la rutina diària, gaudint de la companyia i d’un entorn immillorable. A més, també van poder demostrar la seva autonomia ajudant en la mesura del possible en les tasques de casa.

Visita a Can Cabanyes

Aquest dimecres 18 de març, els dos grups de passeig, dels educadors Rosa Durán i Abraham Contreras, hem realitzat una sortida de tot el dia. Hem anat a Can Cabanyes i ens hem portat el pícnic.

Ha sigut molt interessant, a més de divertit, tenint en compte la durada i la gran distància que hem recorregut. Els usuaris/àries s’ho han passat molt bé i hem gaudit del paisatge, els llocs de natura (riera, aiguamolls) i el temps de menjar i d’esbarjo. Com a conclusió, ara ja sabem què podem fer una altra sortida amb més distància de recorregut….

12è Concurs de Punts de llibre de la Biblioteca de La Roca

El dilluns 27 d’abril a les 18.30h a l’Auditori de la Roca del Vallès, es va fer l’entrega de premis en les diferents categories del 12è Concurs de Punts de llibre que organitza la Biblioteca Municipal d’aquesta població.

Des del Centre Ocupacional hi vam participar amb 39 punts de llibre elaborats amb diferents tècniques (aquarel·les, colors de fusta, feltre…) realitzats per les persones que assisteixen a les activitats artístiques i creatives del servei.

L’Assumpció Espelt va rebre de mans de l’il·lustríssim alcalde senyor Rafael Ros, el 5è premi dins la seva categoria, rebent un regal que constava de material per pintar, també vam rebre una motxilla de la biblioteca per a cada un dels participants.

Van estar molt contents de que hi participéssim i de cara a l’any vinent ens hi esperen!!!

Els grups de Projecte de Vida visiten la VOTV

El 18 de març, dos grups de l’activitat de Projecte de vida van realitzar una visita guiada a VOTV, televisió comarcal del Vallès Oriental, per adquirir nous coneixements dels mitjans de comunicació, tema actual en el qual estan treballant. La visita va resultar molt interessant i amena.

Primer contacte com a músics a l’Auditori de Granollers

El dimarts 17 de març de 2015, al Centre Ocupacional, vam tenir el nostre primer contacte com a músics al auditori de Granollers. A l’arribar ens va rebre el nostre guia Mateu Aregay, qui ens va proposar participar en aquest projecte tan interessant i que ha comptat amb la participació dels nostres usuaris/àries. Un cop allà ens va portar a fer d’oients en un assaig de l’Orquestra de l’Auditori de Granollers, tot un privilegi on tots i totes vam gaudir de bon grat.

A l’acabar l’assaig el mateix Director de l’Orquestra, amb dos dels músics, ens van fer una audició per conèixer la diferencia entre el violí i el violoncel, els usuaris i usuàries van poder fer preguntes per resoldre diferents dubtes.

Desprès vam gaudir de la sala de l’Escola de Música de l’Auditori on hi ha diferents instrument de música (violí, xilòfon, panderetes, bongos, triangles, carraca, timbal, guitarra…) on vam realitzar jocs de música dirigits per en Mateu, amb la finalitat de crear la nostra pròpia orquestra. Com a mostra del nostre agraïment, el Salvador Garcia Nicolau els hi va cantar l’havanera “El meu avi se’n va anar a Cuba”.

Laberint d’Horta

El passat 15 d’abril vam anar a Barcelona, a visitar els jardins del Laberint d’Horta. Va ser molt divertit perdre’ns pels passadissos del laberint!! La feina va ser nostra per trobar la sortida… El bon temps ens va acompanyar durant tot el dia i vam gaudir molt de tots els raconets i monuments que vam anar descobrint tot passejant pels jardins.

La Casa de Lleure “Empúries” de l’FVO ja està en marxa

Un dels objectius més importants de la Fundació Privada Vallés Oriental (FVO) és realitzar els projectes necessaris per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. És per això, que dins el marc del Pla Estratègic de l’FVO 2013-2016 aprovat pel Patronat de la Fundació en la seva reunió de 21 de març de 2013, es va definir la construcció d’una casa de lleure adaptada per a totes les persones; però sobretot, destinada a aquelles que per diferents motius econòmics o socials tenen dificultat per a gaudir d’un temps d’oci integrador fora de l’entorn quotidià. A més, les persones que atenem podran comptar i gaudir de la companyia dels seus companys i companyes professionals voluntaris.

La Casa de Lleure està ubicada al municipi de l’Escala, el qual pertany a la comarca de l’Alt Empordà. Concretament, el terreny adquirit per a construir la casa de lleure es troba al carrer Emili Gandia, nº18. El projecte de la casa de lleure és coordinat per una Comissió de Seguiment i Control de treball formada per la Direcció General de l’FVO, les direccions tècniques del Centre Ocupacional “Xavier Quincoces” i la Residència i Centre de Dia “Valldoriolf”, la Coordinació del Servei d’Habitatge, el professional responsable de la Coordinació del projecte de la Casa de Lleure, la Cap de Gabinet i el Cap de Recursos i té com a objectiu què l’atenció individualitzada sigui el més fidel possible i que el funcionament sigui efectiu en tots els sentits.

A finals del mes de febrer un grup d’usuaris i usuàries de la Residència i Centre de Dia “Valldoriolf” van realitzar la primera estada del Programa Anual d’Activitats. En concret, el cap de setmana del 27 de febrer a l’1 de març, un grup d’usuaris i usuàries de la residència van inaugurar la casa de lleure: van estar tot un cap de setmana gaudint de les seves instal·lacions. En Roger, l’Esperança, l’Òscar, la Irene, la Rosario i la Carme, acompanyats de tres professionals, van gaudir d’uns dies en un marc incomparable. Només arribar a la casa, tots van quedar meravellats amb la piscina, la Carme ens mostrava amb gestos que podrien nadar, quan no fes fred. Ella, va fer la presentació de la casa a tots els seus companys, indicant amb els gestos, on cuinaríem, on dormiríem, on estaven els lavabos… va ser una guia perfecta. Una vegada van recórrer totes les estances, van escollir el seu dormitori, alguns van preferir dormir sols, però la majoria preferien estar acompanyats. Van col·locar la roba als armaris i van marxar a fer les compres.

Cal dir, que la casa està molt ben comunicada i té molt a prop les àrees de comerç on fer la compra per tota l’estada. En Roger estava meravellat de veure com omplien el carro de la compra, amb ingredients per fer pizzes, per fer macarrons, per fer bikinis… anava revisant tot el material i donat la seva aprovació amb un “mmmm…”. na vegada van tornar a la casa, es va fer el sopar. L’àmplia cuina va permetre que alguns usuaris ens ajudessin a fer el menjar, col·laborant amb les monitores en tot allò que podien. El fet que la sala d’estar estigui a continuació de la cuina, permet que puguin descansar aquells usuaris que no poden participar de les tasques de cuina.

L’experiència va ser tot un èxit! I n’hem escrit un reportatge especial a la revista Batec de primavera i n’hem fet un video amb les millors anècdotes! Esperem que us agradi: